Automate your Marketing
with Womplify




 
MEMORI ALBUM

By: ROS ZAin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 20-Aug-2008 17:30 Email | Share | | Bookmark
Hiroshima ~ Miyajima

cepat2 feri dah nak jalan...
 
 
View all 21 photos...
Dari Iwakuni, kami terus ke Miyajima...sampai di Miyajima lebih kurang 5.30ptg...ingatkan dah tak sempat nak menyeberang ke Miyajima Island...bila diberitahu feri terakhir untuk ke Island pkl 8.45mlm...apalagi, kami pun tak lengah beli tiket dan dapat naik feri 5.45ptg...kedatangan kami di sana disambut sang rusa yang jinak...kami juga dapat menikmati mentari terbenam...pelancong asing pun ramai dok menantikan sunset ni...



















Wednesday, 20-Aug-2008 08:30 Email | Share | | Bookmark
Hiroshima~Iwakuni

ke Hiroshima
menyeberang Kanmon Bridge...
menuju ke Iwakuni
View all 18 photos...
Alhamdulillah...setelah tertangguh beberapa kali...akhirnya tercapai juga hasrat kami untuk menjejakkan kaki ke Hiroshima...dalam perjalanan ke Hiroshima, kami singgah di Iwakuni City untuk melihat dan bergambar di Kintai Bridge...


Quote:

Iwakuni 岩国
40km down the coast of Hiroshima Bay from Hiroshima, the small town of Iwakuni has a double face. It is an old castle town, with its samurai quarters and one of Japan's most famous traditional bridge. And on the other side, it is also one of the two US Marines bases on the Japanese mainland.



Quote:

The Kintai-kyo (錦帯橋), or "Brocade Sash Bridge" in English, is what everybody comes to see in Iwakuni. The 210m long bridge was originally built in 1673 under daimyo Kikkawa Hiroyoshi, without using a single nail ! It was swept away by floods caused by Typhoon Kezia in 1950, and was almost identically reconstructed in 1953. Note that there is a ¥300 charge to cross the bridge (return). Kintai-kyo's particularity is its five steep arches, typical of Edo era bridges. In old times, only samurai were allowed to use the bridge, leaving other people to cross the river by boat.










Wednesday, 13-Aug-2008 10:47 Email | Share | | Bookmark
Kitsuki Samurai Residence & Tanoura Beach

 
 
 
View all 22 photos...
Bawa keluarga kak Norita melihat perkampungan Samurai di Kitsuki...lepas melawat beberapa buah rumah samurai, kami ke Tanoura Beach pula...bawa anak-anak berendam









Tanoura Beach...












Tuesday, 12-Aug-2008 14:01 Email | Share | | Bookmark
Budou Gari

 
mcm2 ada...pilihlah yg mana suka
cam makan kat...
View all 14 photos...
Musim anggur menjelma lagi...kami beramai-ramai serbu ladang anggur di Ajimu...sebelum masuk ke ladang, kami kenduri nasi dulu kat luar tu...

nasi campur hidangan tengahari...


ladang anggur...













singgah bergambar di African Safari...




Monday, 11-Aug-2008 15:00 Email | Share | | Bookmark
Jalan-Jalan Bersama Tetamu ~ Yufuin

 
 
 
View all 13 photos...
















[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net